Nieuws

NIEUWS

Nieuws 2024

*1 april 2024*


Isabella Conchita is inmiddels loops geworden. Op 29 maart is zij geinsemineert met diepvries zaad van de inmiddels overleden reu Just Ask Pontus.

zie voor meer info op de pagina van Nest M

NIEUWS  2023

*19 februari 2023*


Website bijgewerkt, Loca een eigen pagina gegeven etc. Memoriam pagina toegevoegd.

Nieuws 2022

*15 december 2022*


Op 10 december is de broer van onze Conchita, Identico-Igor vd Wilde Havana ingeslapen. Igor was tot 10 dagen terug nog in top conditie, niks aan te merken. Toen braakte hij soms zijn brokken uit. Tot hij op een ochtend zijn nachthok niet uit kwam. Na onderzoek en medicatie wat niks deed is besloten Igor te opereren. Daar bleek hij een gaatje in zijn maag te hebben, waarop maagzuur zijn lever had aangetast. maag zou aan zijn lever vastgegroeid te zijn. Hierop is besloten Igor niet meer te laten ontwaken uit de operatie.

Rien en Nancy heel veel sterkte.

*13 oktober 2022*


Weer een triest bericht :(

Op 5 oktober 2022 is Flora vd Wilde havana overleden. in 2 weken tijd veranderde ze van een superfitte hond in een doodzieke hond. Zij bleek acute SLE te hebben (autoimmuumziekte). Ze kreeg zweren over haar hele lijf en vooral op haar hoofd, reageerde niet op medicatie. Uiteindelijk taste de ziekte ook haar organen aan en kreeg zij een hartstilstand. Sterkte, Arnold en familie.

*10 augustus 2022*


Op 2 augustus is Gaucho vd Wilde Havana ingeslapen op de leeftijd van ruim 7 jaar. Gaucho had sinds vorig jaar een paar epileptische aanvallen gehad. Maar afgelopen tijd kwamen de aanvallen sneller en heftiger. Daarop is besloten hem te laten gaan. Sterkte Trudy en Gerrit.

* 1 augustus 2022*


Drukke tijd geweest, nu tijd om de website bij te werken.

Op 7 juni 2022 zijn er 11 pups geboren!! 1 heeft het niet gered, met de overige 10 gaat het prima. Loca vd Wilde Havana is bij ons gebleven de overige 9 pups zijn inmiddels ook uitgevlogen.

*10 april 2022*


Op 22 maart 2022 is Conchita loops geworden! Op donderdag 31 maart 2022 hebben we voor de 1e keer bloedgeprikt om het progesteron te meten. Zij stond toen op 1,91. Maandag 4 april terug voor de 2e meting. Toen was ze mooi doorgstegen naar 9,39. advies Dinsdagmorgen 5 april en 36 uur later nogmaals. Zo gezegd, zo gedaan, 2 dekkingen uit het boekje. Nu is wachten, op 3 mei staat de afspraak voor de echo. als Conchita drachtig is verwachten wij rond Pinksteren haar puppies. 

Nieuws 2021

*30 oktober 2021*


Op 25 oktober is onze enRiqua vom Erpenstein ingeslapen. Zij was op 17 september 10 jaar geworden. Op 23 oktober merkte ik dat zij anders was. Ze at nog goed, maar was rustiger, op zondag de 24ste wilde ze niet meer spelen met Conchita, haar ademhaling was versneld. Op maandag wilde zij ook niet meer eten en zag ik aan de blik in haar ogen dat het foute boel was. Dezelfde ochtend konden wij terecht bij de dierenarts. Daar bleek dat zij hartfalen had. Waarop ik besloten heb (iom de jongens) haar te laten gaan. 

Mettertijd maak ik een speciale memorie pagina aan voor haar. :(*16 juli 2021*


Inmiddels weer tijd gevonden om de website bij te werken. De pups zijn begin juli naar hun nieuwe eigenaren gegaan. Voor de updates klik op de groene button ;)


Foto van Flora vd Wilde Havana toegevoegd, deze foto is gemaakt door Joyce Letschert.

*11 mei 2021*


Op 7 mei 2021,  na een lange dag van ontsluitingsweeen, begon Conchita om 20:45 te persen. Om 01:45 waren de 11 pups van Conchita X Nitro geboren. 10 teefjes en 1 reutje. Helaas is in de ochtend erna nog 1 teefje overleden. Alle pups zijn besproken!!

*9 januari 2021*

Het nieuwe jaar is een feit!


Met alle pups van Conchita en Nitro gaat het prima, inmiddels 8

maanden oud, de eerste dame is al loops geworden. Foto's volgen binnenkort!


Conchita verwachten we weer loops eind maart/begin april. Wij kiezen nu voor een nestherhaling met Nitro. Eigenlijk zat die herhaling voor een later nest in de planning,

maar daar je nooit weet hoe het loopt in het leven en dingen zomaar opeens kunnen veranderen, gekozen voor nu. Dat gaat bij goed verlopen ons L nest zijn. De K slaan we over, geen spaanse namen in te vinden :)Nieuws  2020

*12 december 2020*


Isabella-Conchita heeft op 12 december 2020 de Rasstandaardtest met goed gevolg doorlopen. Zij is nu klaar voor de fok. Aankomende loopsheid zal zij worden gedekt door Chezzies Nitro


I

*14 juli 2020*


Gisteren ontvingen wij het droevige bericht dat Hamilton (Gotico) van de Wilde Havana is overleden. Hamilton was al een paar dagen ziek. De dierenarts constateerde een ontsteking aan zijn prostaat. Echter op zondagavond vertrouwde de eigenaren het niet en hebben nogmaals de DA gebeld. Waarop Hamilton zondagavond nog met spoed geopereerd is. Helaas is hij gisteren toch plotseling overleden. Wij wensen de Fam. Groote Beverborg veel sterkte met dit verlies. 

Gotico van de Wilde Havana

06-05-2015/13-07-2020

R.I.P.

*13 juni 2020*


Op 8 juni is Hermano Kenai rondom gerontgend op de leeftijd van bijna 3,5 jaar. Dit was om hem toch nog fokklaar te maken als eventueel dekreu. Hij is HD vrij, maar bleek echter wel ED3 te hebben. Kenai heeft in zijn hele leven nooit mank gelopen, soms wat stram bij opstaan. Dus dit kwam als een grote 'verrassing', zowel voor de eigenaren als voor mij. Advies van de DA gewoon blijven trainen voor het IGP, daar hij er blijkbaar geen last van heeft. Foto's van HD en ED bijgevoegd op Kenai zijn pagina. *3 juni 2020*


Isabella-Conchita is tevens JLLP vrij, nu alleen nog de RST en ze is fokklaar! Zodra Corona het toelaat gaan we die foktest doen. HD en ED en JLLP uitslag/foto's toegevoegd op Conchita haar eigen pagina.

*22 mei 2020*


Op 7 mei zijn ervan Conchita HD en ED foto's gemaakt, op maandag 11 mei kregen we de uitslag daarvan. Conchita is HD n ED vrij!! De eerste stap is gezet om haar fokklaar te krijgen. 

*2 mei 2020*


Door Corona eindelijk weer eens de tijd en rust gevonden om aan de website te gaan zitten. Nesten bij gewerkt. Waarvan we foto's hebben vd pups, hebben ze een eigen pagina gekregen.

Nieuws 2019

*10 November 2019*


Op 2 november 2019 is geheel onverwachts Fico (Levi) vd Wilde Havana

op de show in Bleiswijk, Beste reu en zelfs Beste van het RAS geworden. 

Chantal en Tom, van harte gefeliciteerd met jullie allermooiste reu :D


Vandaag op 10 november 2019 deed Arnold Schijvenaars mee met Flora vd

Wilde Havana met de Lemelbokaal. Helaas door verkeerde timing van Flora bij de vlucht, werd zij afgefloten. 84-87- disk=0

Volgende keer beter!!


Django vom Rottberg de vader van ons I nest, deed vandaag ook mee met de Lemelbokaal en behaalde daar de eerste plaats! 96-88-87=271. Gefeliciteerd, Paul!!


Vandaag wat foto's toegevoegd van de pups van Riqua en Django, inmiddels alweer 7 maanden oud.


Tevens gestart met de aanmaak van de nesten van Riqua, te weten het F, G , H en I nest. Word vervolgd.*7 april 2019*


Vandaag heeft Arnold Schijvenaars met Flora vd Wilde Havana de  3e plaats behaald op de Piet Hein Bokaal. Van harte gefeliciteerd!! 


Op 1 april is het I nest geboren!!

*25 februari 2019*


Vandaag voor de echo geweest om te kijken of Riqua drachtig is en dat bleek zo te zijn! We verwachten een redelijk groot nest dus er is nog plek op de wachtlijst!*13 maart 2019*


Vandaag weer foto's gemaakt van Riqua haar dracht, inmiddels 

6.5 week drachtig. Het gaat prima met haar, ze heeft ontzettende honger :)  Krijgt nu 500 gram extra per dag. De werpkist staat inmiddels ook en ze loopt nu in huis rond.


Op zondag 10 maart heeft Willem de Jong met zijn reu Giulano aka Macho opgegaan voor zijn IGP I examen, dit keer zijn ze geslaagd met 240 punten. 78-76-87. Van harte Gefeliciteerd!
*28 JANUARI 2019*

 

Enriqua is afgelopen weekend gedekt door Django vom Rottberg. Op maandag 25 februari zal er een echo plaats vinden. Als alles goed gaat verwachten wij de pups rond eind maart/begin april.

*11 JANUARI 2019*

 

Onze oude website is gecrashed dus weer een nieuwe website opgestart.

Helaas is de informatie van de afgelopen 15 jaar ook daarmee verdwenen. Info van de nesten is vanaf nest F.